Waterschool или как да стимулираме децата да пият небутилирана вода

28. 06. 2019

Waterschool е училище, в което се стимулира консумацията само на питейна небутилирана вода. Проектът по програма „Еразъм+“ обединява институции с опит в различни области на образованието и храненето от Австрия, Великобритания, Словения, Италия, Чехия и България. Целта на Waterschool е да създаде електронно учебно съдържание под формата на уроци, което да насърчи децата да пият повече чешмяна вода.

      

   

Пратньорите по проекта се събраха на трета работна среща във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, за да представят резултатите от проучване за достъпа до чиста питейна вода, културата на пиене на небутилирана вода сред децата и младежите в своята държава и как това се отразява върху здравния им статус.

В рамките на третата партньорска среща бе проведен открит урок с учениците от ЧСБУ "Талантите". Децата научиха как се образуват облаците, разбраха, че растенията също се "потят" и защо е важно да пием поне по литър вода на ден. Децата учстваха активно по темата за кръговрата на водата и демонстрираха интерес и трайни знания. 

Will Marcombe

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

By continuing to browse the site, you agree to our use of cookies. Více informací Méně informací